LOGIN | Kontakt
bestill henting 22 22 24 00
Bigbags
Junkbag
Junkbag - en sekk for avfall
Container leje
Container
Avfallscontainere
Når bør man benytte container?
Scroll ned og les mer, eller klikk på menyen ovenfor for mer informasjon.

Når er det fordelaktig å benytte en container?

Det finnes flere måter å håndtere avfall fra f.eks. ombygninger og renoveringer på. Bruk av container er nok en av de mest brukte, da en container har plass til store mengder avfall og kan klare alt fra jord til hageavfall.

Man kan spare mange penger ved å planlegge og sortere bygningsavfall grundig. Ved å tenke gjennom arbeidsprosessen, slik at man får en idé om hvilke typer avfall man ender opp med etterpå, vil man også få et godt bilde av hvordan avfallet bør håndteres.


I hvilke tilfelle er container det riktige valg?

Junkbusters tilbyr flere ulike avfallsløsninger. Ofte kan disse med fordel kombineres, men ved noen typer avfall er container den beste løsningen. Som regel vil valget av den riktige løsningen på ditt bygningsavfall være avhengig av type og mengde avfall.

Containere er effektive til større mengder avfall, og særlig når avfallet har stort volum, men ikke veier så mye. Det finnes forskjellige størrelser avfallscontainere, mest typisk er mellom 5 kubikkmeter og 30 kubikkmeter.

INGEN av disse containerne kan fylles med mer enn 6-10 tonn avfall avhengig av type. Derfor bør man sørge for at de tunge avfallsdelene blir kjørt særskilt bort. Dette er det viktig å merke seg når man vurderer leie av container.

1 kubikkmeter jord, mur- og pussprodukter veier ca. 1,5 tonn. Dette innebærer at dersom slikt avfall fylles i en 20 kubikk container, så må den kun fylles med 6 kubik, da vekten blir rundt 10 tonn ved halvfull container. Vær oppmerksom på dette!

En annen viktig ting når du leier container, er å sortere riktig, da dette kan ha stor betydning for kostnadene. Dessuten finnes det også mange spesifikke regler mht. hvordan ulike typer avfall skal sorteres.   

Hvis du f.eks. river ned en mursteinsvegg, så vil dette avfallet kategoriseres som bruddstykker hos oss. Dette er en rimelig kategori avfall, men dersom du f.eks. blander gips, fliser eller klinker sammen med dette, så blir det kategorisert som blandet avfall.

Blandet avfall koster 4 ganger så mye per tonn, og hvis det er 10 tonn i containeren, så kan dette gi et betydelig avvik i ditt budsjett. Derfor kan det være en stor fordel i å kombinere en container med et par Junkbags for å unngå å blande avfallet. På denne måten kan det spares riktig mange penger.

Hos Junkbusters tilbyr vi utleie av containere til oversiktlige priser i Oslo, Bergen, Stavanger Trondheim og Kristiansand.

Man skal dog være oppmerksom på at bortkjøringen av avfallet ofte utgjør størsteparten av regningen for en container, og det er kundens ansvar alene at avfallet er sortert korrekt. Dette er ikke noe Junkbusters har ansvar for eller innflytelse på. Avfallet blir avlevert hos godkjente miljøstasjoner rundt om i landet. Og det er miljøstasjonen som klassifiserer og veier avfallet osv.

Hvis du har større mengder avfall av lettere slags som tre, hageavfall, gips, metall, husholdningsavfall osv. er container også et godt valg.

Lift containere kan fylles med maks 6 ton og krokcontainere kan fylles med maks 10 ton! Vær derfor særlig oppmerksom på dette, spesielt når du har tungt avfall.

Du kan bestille container her

Grønn profil
Digital avfallsrapportering
green business awards 2012
e-Commence